Kendiye Karşılaşma Cesareti

Zorba Pozitiflik

Karşılaştığımız şeylerdeki pozitif yanı görmek ile kabullenme sorunu yaşandığı için olduğu halinden daha iyiymiş gibi “pozitiflik elbisesi” giydirmek birbirine karışabiliyor.

Olanı olduğu haliyle görmedikçe bir ilüzyon yaşarız. Aklımızdaki hal ile dünyadaki hal birbirini tutmaz ve bu büyük bir dengesizlik yaratır.

Pozitiflik maskesiyle olanı gölgelemektense gerçeğin gözlerine bakabilmek ilerlemenin tek yoludur.

Karanlığı Kabul

Kendi içindeki ve senin de içinde olduğun dünyadaki karanlığı kabule geçmeden aydınlığı bulamazsın.

Olanı kabule geçtiğimizde o konu üzerinde ilerlemek mümkün olur. Şu anki halden hoşlanmıyor musun? Değiştirmek için harekete geçebilirsin. Veya bir süre daha burada duracaksan bu da kabul. Kabule geçmek şu anki halin sendeki karşılığını daha net görebilmeni sağlar.

Gölge ile aydınlığın ayırdını yapabilmek için net bir görüş gereklidir.

Gözlerini İçine Aç

Herkese iyi gelen şey sana iyi gelmek zorunda değil. Herkese kötü gelen şey sana kötü gelmek zorunda değil. Kötü ve yanlış gibi görünen şey şu anda seni karşılıyor olabilir.

Genellemeler bizi kendimizden uzaklaştırır ve yabancılaşmamızı sağlar. Bu yüzden gözlerini dışarıya kapatıp içine açmak böyle durumlarda işe yarayabilir. Senin için, şu halin için ihtiyaç olan ne? İyi-kötü görecelidir, kendin için iyi olanı bulmak güçlü bir iç gözlem ve kendiyle çalışma gerektirir.

Kendiyle Karşılaşma

Yoga pratikleriyle, meditasyon pratikleriyle, yazıp-çizerek… Kendiyle çalışmanın her alanında kendimizle karşılaşma anları yakalarız. Kendiyle karşılaşma anları her zaman farklı hisler açığa çıkarabilir. Bazen çok kolay ve olağan bazen zorlayıcı olabilir.

Karşılaştığın kişi kafandaki kalıba uymadığında bunu hazmedebilir misin? Şu anda olduğu haliyle, burada bulunuşuyla onun varlığını tasdiklemek ne hissettiriyor? İleride olacağı daha iyi, aklındaki kalıba daha uygun haliyle değil. Şu anda olduğu haliyle.


0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir