Belki uzun zamandır yoga yapıyorsun, belki artık ‘hadi artık başlıyoruz’ dedin kendine bir güzellik yapmaya karar verdin ve yogayı seçtin. Peki, kendine en uygun yoga stilini nasıl seçeceksin?

Bize göre önce yapman gereken yogaya başlamak isteğindeki motivasyonu bulmak. Yogaya başlarken amacın nedir, önce kendine bu soruyu sor. Hedeflediğin şey neyse ona uygun bir stil ile başlayabilirsin.

Her şeyden önce bilmelisin ki yoga dersleri esasında her seviyeye uygundur çünkü herkes derste hocanın da eşlik ettiği asanaları (yoga pozlarını) kendi vücudunun sınırlarında yapıyor. Dolayısıyla kendine hangisini yakın hissedersen başlayabilirsin. Bununla birlikte ‘Hatha Yoga’ klasik yoga asanalarının uygulanışıdır ve diğer stilller de Hatha’dan yola çıkılarak oluşmuştur. Bu yüzden yoga hocaları başlangıç için daha önce yoga yapmamış olan birine Hatha Yoga derslerini önerir.

Hadi başlayalım!

Her şeyin başladığı yer: HATHA YOGA

Her yaşa ve seviyeye uygundur. Dengeyi ve nefesi odağına alır, yoga stillerinin temelini oluşturur. ‘Ha’ güneş, ‘Tha’ ay demektir. Denge kurma ve karşıtları birleştirme yoludur. Kesinlikle iyi bir başlangıçtır. Hatha Yoga Pradipika kitabını yazmış olan Swatmarama tarafından oluşturulmuş bir sistemdir.

Nefes ile akışta kal! : VİNYASA YOGA

Vinyasa, ‘nefesle hareket etmek’ anlamına gelir ve bu neredeyse tamamen açıklıyor her şeyi. Yoga asanaları (pozları) birbiri ardına eklenerek her nefeste bir harekete geçilecek şekilde bir akış yaratılır. Güçlenirken ısınan kaslar esnemeye daha elverişli hale gelir.

Rahatla, yavaşla, stresten arın: YİN YOGA

Yin Yoga, meditatif bir yoga çeşididir. Pozlarda uzun süre kalınır. Yavaş ve derin bir uygulamadır. Bağ dokulara, eklemlere esneklik kazandırır. Fasyalarla çalışır. Öz şefkati güçlendirir.  Beden yavaşladıkça zihin de durulaşır, kaygı ve stresten uzaklaşır.

Dayanıklılığını ve mobiliteni arttır: POWER YOGA

Güç ve denge ön plandadır. Dayanıklılığı arttırır. Güçlendirmeyi amaçladığı alan salt fiziksel değil aynı zamanda içsel güçtür. Zihin- Beden dengesini derinleştirir.

 Enerjini dansa davet et: YOGA DANS

Beden, zihin ve ruhun özgürleşmesi için anda kal, kendini ritme bırak. Yoga Dansta fiziksel beden ile birlikte enerji bedenini de dansa davet ediyoruz. ‘Modern dans ve yoga hareketlerinin karışımı’ diye özetleyebileceğimiz Yoga Dans, bundan daha fazlası. Denemeden bilemezsin 🙂


0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir